חמין חיטה בלי בשר

חמין חיטה בלי בשר

חמין חיטה בלי בשר

מצרכים עבור חמין חיטה בלי בשר

2 כוסות חיטה מושרות במים למשך לילה לפחות (אני משרה לפעמים גם יממה שלמה).
5 בצלים קטנים ו/או 3-4 בצלים בינוניים חצויים.
1 ראש שום מקולף בערך 10 עד 12 שיני שום מקולפות.
2 גזרים גדולים מקולפים חתונים לחצי.
3 תפוחי אדמה מקולפים בינוניים חצויים לשניים.
5 ביצים להניח בתוך שקית קוקי קשורה.
3/4 כוס שמן.
3 כפות גדושות פפריקה מתוקה.
2 כפות אבקת מרק בצל.
1 כף אבקת מרק עוף.
1 כף שטוחה סוכר.
1/2 כף שטוחה מלח.
1/2 כף שטוחה פלפל שחור טחון.
5-6 כוסות מים רותחים.

לסנן את החיטה מהמים ולשטוף היטב.
להניח בסיר גדול ורחב את הבצלים השום ושאר הירקות להוסיף את החיטה מעל
להוסיף מעל 3/4 כוס שמן מעורבב עם 3 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
ולערבב היטב תוך כדי שהירקות והחיטה נצבעים באדום היפה הזה עד שיכסה את הכל.
לערבב את יתר התבלינים עם מים רותחים.
יש לשים לב שכמות הכוסות במתכון עלולה להשתנות.
חשוב להקפיד שהמים יכסו את כל תכולת הסיר ויגיעו כשני סנטימטר לפחות מעל לגובה
החיטה אפשר גם יותר תלוי איך מעדיפים את החיטה.
אני אישית חושבת שכדאי שתהיה אם כמה שיותר נוזלים
ואז התבשיל יוצא יותר רטוב בחיטה זה מבורך.

לשים 4-5 ביצים בתוך שקית קוקי לקשור ולהניח על על התערובת באמצע הסיר.
להכניס לתנור על 100 מעלות למשך לילה.

חמין חיטה טעים בריא ומזין.

מומלץ להגיש לצד חמוצים ו/או סלט ירקות.

שיהיה בתיאבון ובהצלחה.
ספרו לי איך יצא.

על הסופר

עידית פייזק

בלוגרית אוכל מעולה באפיה ובישול מפרסמת מתכונים באתר oznews.tk

השאר תגובה

דילוג לתוכן