
עוגת שיש בתבנית קוגלהוף

עוגת שיש בתבנית קוגלהוף – כאשר פתחתי השבוע את ארון המטבח ראיתי את תבנית
העוגה הגבוהה של אישיתי ונזכרתי איך סבתי (ג'ולת משכונת התקווה) היתה מכינה לשבת עוגת שיש גבוהה
בתבנית בדיוק כמו זו, היא גרה בצריף ישן שסבי ואביו בנו, ולא היה להם כסף רב, אך בתור ילד אני זוכר שמאוד אהבנו לישון אצלה במיוחד בגלל ריח האפיה והסוכר שעל העוגה.
כאשר שיתפתי את אשתי בזיכרון שלי היא החליטה להפתיע אותי ולהכין לי לשבת עוגת שיש בתבנית קוגלהוף.
חומרים – עוגת שיש בתבנית קוגלהוף
4 ביצים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1כוס סוכר
1 סוכר וניל
1.5 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן
0.5 כף קקאו
0.5 כף שוקולית
מעט אבקת סוכר לקישוט על העוגה
יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
להקציף את הביצים בשלמותן עם כוס סוכר ושקית סוכר וניל למשך 2 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה מעט ואוורירית.
מוסיפים שמן מיץ וקמח וממשיכים לערבל עד שהקמח נבלע ומתקבלת תערובת חלקה.
יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית קוגלהוף משומנת היטב
את יתר התערובת בקערה מערבבים עם קקאו ושוקולית
עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
שופכים לתבנית מעל התערובת הלבנה ומכניסים לתנור למשך 30 עד 40 דקות תלוי בעוצמת התנור
זמני אפיה עלולים להשתנות בין תנורים .
העוגה מוכנה כאשר קיסם ננעץ במרכזה ויוצא נקי.
יש להוציא לצינון.
ולבזוק אבקת סוכר מעל.
בהצלחה …
תגובות אחרונות