
קציצות ירק

צור קשר
מתכון קציצות ירק עיג'ה
מריחים כבר את הקיץ באוויר אשר מביא איתו לא רק את חומו כי אם זכרונות וגעגועים
זה הים והחופש והעיג'ה של אמא
קציצות ירק הכי טעימות שיש בתוך פיתה חמה
מלפפונים מוחמצים בשום שמיר ומלח
הו אמא לו היה אפשר להחזיר את הזמן לאחור
הייתי נותנת הכל לחזור לשם … כמעט הכל.
חומרים עבור קציצות ירק עיג'ה
המתכון מספיק ל17 קציצות בערך
1תפוא גדול מגורד גס
2בצלים גדולים מגורדים גס
חבילה פטרוזליה רק עלים קצוצה דק
3ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
4-5 כפות גדושות קמח תופח
מערבבים היטב את כל החומרים
אני תחילה מוודא שאין הרבה נוזלים בתפוא והבצל במידה ויש הרבה נוזלים צריך לסחוט מעט בין שתי כפות הידיים. כל פעם חופן מהירקות המגורדים לסחוט ולהעביר לקערה.
להוסיף את הירק הקצוץ , מלח ופלפל וללוש מעט ביד עד לאיחוד הירקות.
להוסיף ביצים ולערבב היטב
להוסיך בסוף 4-5 כפות קמח תופח
הבלילה שצריכה להתקבל נוזלית אך לא יותר מדי משהו בין נוזלי למוצק.
לחמם שמן במחבת קצת פחות מרבע של גובה
המחבת להביא לרתיחה
ולהתחיל לטגן בעזרת כף לצקת כמות גדושה
מהתערובת לשמן ולטגן במשך מספר דקות.עד לקבלת גוון זהוב שחום משני הצדדים.
להוציא להניח מספר דקות על נייר סופג.
להעביר לקערת הגשה או קופסא.
אלה קציצות ממש טעימות במינימום חומרים
הן נהדרות לשישי בצהריים כארוחה קלה ומהירה בפיתה ונחטפות במהירות כאילו לא היו.
בתיאבוןןןן
תגובות אחרונות