מתכון דג בקלה ברוטב לימון

מתכון דג בקלה ברוטב לימון

מתכון דג בקלה ברוטב לימון

שבת הבאה אתם עושים בקלה.

מתכון סיר דגים לשבת ברוטב שום ולימון

אני לא ישקר זה דורש עבודה
לנקות את הדגים לחתוך לטגן ורק בסוף
להכניס לסיר מלא בפרוסות שום ולימון
ולבשל ., אבל שווה את כל ההכנה.

בקלה הדג הכי טעים ומענג
אין בו קוצים למעט השדרה באמצע
אותה ניתן לשלוף עוד בטרם הבישול
אבל אני משאירה אותה
לא מפריע לי וטעים טעים טעים.

חומרים להכנת המתכון: מתכון דג בקלה ברוטב לימון

8-10 דגי בקלה טריים ללא ראש ונקיים מקשקשים (אם אין טרי יש קפואים בשקיות
צריך להפשיר ולנקות לבד את הקשקשים)
1 לימון גדול סחוט להשריית הדגים
3 לימונים גודלים מקולפים לבישול הדגים
ראש שום קלוף
3/4 כוס שמן מעורבב עם 1 כף שטוחה מלח , ו-1 כף כמון
2 חבילות (כן שתיים) עלי כוסברה נקיים ללא גבעולים
שמן לטיגון
מעט קמח

אופן ההכנה:

יש להשרות את הדגים בלימון לפחות חצי שעה
לנקות את הקשקשים מהדגים בעזרת סכין עלי ידי פעולת גירוד
יש לבצע את הפעולה בתוך הכיור אחרת הקשקשים קופצים לכל כיוון
וזה מאוד מלכלך לכן באמת עדיף תמיד דגים טריים שנוקו כבר בחנות
יחסוך עבודה קשה ומיותרת בהמשך
וכך לנו יישאר רק לשטוף ולפעמים זה מגיע ארוז ונקי מאוד שאפשר להשתמש ישר לבישול.

להוריד משני הצדדים את הסנפירים של הדג
ולנקות גם בתוכו במידה וישנם שאריות
לשים במסננת בצד.

בינתיים קוצצים דק דק את הכוסברה
חותכים את הלימונים המקולפים לעיגולים דקים ומוציאים את הגרעינים
פורסים את השום פרוסות דקות לאורך (אפשר גם לקטוש אותו ולערבב עם התערובת של
השמן והתבלינים).
לשמן מעט סיר שטוח לבישול דגים
לפזר חצי מכמות הירק הקצוץ
מעל לסדר חצי מכמות הלימונים בשכבה אחת בסיר
מעל להניח חצי מכמות של פרוסות שום
להניח את הסיר בצד.

לטבול את הדגים בשכבה דקה של קמח
לנער היטב
לטגן טיגון קל בשמן רותח משני הצדדים
ולהניח בצורה מסודרת ישר בתוך הסיר על שכבת השום עם הלימון והירק.

המלצה על: מתכון שקשוקה

לאחר שהדגים מונחים בסיר יש לשפוך מעליהם את השמן עם התבלינים
ממש עם כף להניח מעל כל דג את התערובת
מעל להניח בסדר הבא : פרוסות לימון , שום ולבסוף את יתר הירק
לבשל על אש בינונית עם מכסה למשך 20-30 דקות.
מתקבל רוטב מבעבע של לימון ושום שעוטף את הדגים
והריח משגע… מחכים כבר לקידוש של שבת.

מוגש לצד חלה מתוקה טריה

הערה: אפשר גם רק לטגן את הדגים בדיוק בגרסה שכתבתי
בקמח בלבד והם ממש טעימים ומזינים.
בתיאבון…

ולמי שמכין שיהיה בהצלחה!!!

אשמח לשמוע איך יצא …

על הסופר

עידית פייזק

בלוגרית אוכל מעולה באפיה ובישול מפרסמת מתכונים באתר oznews.tk

השאר תגובה

דילוג לתוכן